BMW sprema invaziju manjih automobila

NJEMAČKI je proizvođač potvrdio neslužbene navode kako trenutno razvija seriju malih gradskih automobila, ali  nevezanih uz Project i.

Naime, Project i će predstavljati odvojenu obitelj vozila, vjerojatno pod značkom pod-branda, dok će se ovi modeli smjestiti ispod serije 1 i temeljiti na novoj platformi duljine između 3,8 i 4,3 metra.

U novu ću platformu biti moguće ugraditi pogon na prednje te na sva četiri kotača, a s obzirom na spomenute veličine analitičari procjenjuju kako će se na njoj moći temeljiti i do 20 modela. Dakako, radit će se o modelima pod značkom BMW-a i Minija. Tako sljedeća generacija Minija treba stići 2014. i koristit će upravo ovu pratformu.

Proizvođači su se ozbiljno namjerili na malene gradske automobile, a razlog je dvojak. Prvenstveno svi predviđaju daljnji rast interesa za ovaj segment, a s druge strane širom ponudom ekonomičnijih automobila se smanjuje prosječna emisija štetnih emisija cjelokupne game. Na kraju recimo samo i kako su u BMW-u potvrdili da će sljedeći model serije 1 ostati s pogonom na stražnje kotače.

Pročitajte više