BMW testira novi M5 i X3 na Nurburgringu

 Screenshot: YouTube

BMW se ubrzano priprema za lansiranje novih atraktivnih modela.
 
Najzanimljivija novost koju možemo očekivati već iduće godine je novi M5. Već sada je poznato kako će M5 biti lakši, ali i snažniji od još uvijek aktualnog modela. Sasvim sigurno neće nedostajati ni novih luksuznih detalja, kako u pogledu uređenja interijera, tako i kada je oprema u pitanju.
 
No ipak, najvažnije je kako će nova generacije serije 5 (G30) biti i do 100 kg lakša od prethodnika, dok će glavni pokretač svih uzbuđenja biti i dalje 4,4 V8 twin-turbo sa oko 600 KS. Nema sumnje kako će automobil biti još brži, a posebno i sa opcijskim pogonom na sve kotače o kojem se naveliko šuška.
 

BMW-ovi test vozači su sudeći po snimkama bar jednako siloviti i kad sjednu za upravljač osjetno manje sposobnog X3. Nova generacija SUV također je posjetila slavnu stazu, a primjetna zvučna kulisa daje do znanja kako se vozi na rubu.
 
Novo X3 će CLAR arhitekturu dijeliti sa ostalim modelima u gami uključujući već prisutnu novu seriju 7. I ovdje valja očekivati redukciju mase, kao i osjetno bolju vozačku dinamiku. Paleta motora će većim dijelom biti prenesena iz aktualne generacije, a realno je očekivati i prinove u obliku plug-in hibrida.
 

Pročitajte više