BMW X5 jači od Lamborghinija

 Foto: G-Power

JOŠ jedan fascinantan proizvod dolazi iz G-Powera.
 
Njemački tuner voli pokazati da M izvedbe u BMW-u nisu vrhunac, pa tako sada nakon serija 3 i 4 širi paletu proizvoda i za popularni bavarski SUV model. BMW X5 u M izdanju raspolaže sa 575 KS i 750 Nm, a nakon što se upletu ruke poznatog tunera maksimum raste na 750 KS i čak 980 Nm. Više je to i od Lamborghinija Aventador, no ovdje ogromna snaga dolazi iz koncepcijski potpuno drugačijeg izvora, a ne treba zanemariti ni pozamašnu masu BMW-ovog "lakog" terenca. 
 
 
Moćni V8 motor dobio je nove turbine, izmijenjen je ispušni sustav i ugrađena nova elektronika. Zadatak mu je težak, a jezikom brojeva u pitanju je 2.403 kg ukupne mase. 
 
Osim što će četvrt milje odraditi za 11,5 sekundi nje zgorega reći kako je maksimalna brzina preko 300 km/h. Stoga ne čudi što je ugrađen novi ovjes iz kućne ponude, a našlo se mjesta i za 23-inčne kotače s gumama mjera 325/25.
 
Za one kojime je rečeno ipak previše u ponudi su i nešto slabiji paketi, pa tako postoje opcije podizanja mogućnosti motora na 650, odnosno 700 KS. 
 

Pročitajte više