Brabus predstavio crnu zvijer od 800 KS, cijena je stravična

Foto: Brabus

VELIKI I moćni kamioneti najbolje prolaze u Americi, ali ovaj bi mogao odlično proći i u Europi. 

Ako se već X klasa nije mogla uklopiti u Mercedesovu ponudu, pick-up izvedba G klase definitivno ima potencijala. To jako dobro znaju u Brabusu, gdje su pripremili posebnu izvedbu. Osnova je poznata još od 2020. godine, kad je na ženevskom salonu Brabus planirao izložiti upravo ovakav model. U međuvremenu je stigla i pandemija, ali projekt je i dalje živio te se slagao u jedno od najpoželjnijih vozila ove vrste. Njemački tuner je sada pripremio još zločestije Superblack izdanje. 

Ovakva G klasa je čak 69 cm dulja od originala te se zajedno s u bunker postavljenim rezervnim kotačem proteže na 5.31 m duljine. Pritom je na terenu nezaustavljivo vozilo, u prilog čemu ide 49 cm razmaka od tla. Vozilo je postavljeno na ogromne 22-inčne kotače. 

Ispod poklopca je dobro poznati 4.0 V8 twinturbo, ali sada osnažen na 800 KS i 1000 Nm. Lako se pamti, baš kao i da ova zvijer od 2.836 kg hvata 100 km/h za 4.8 sekundi. Razumljivo, maksimalac je limitiran na 210 km/h. 

Odgovarajuće uređenje dobiva interijer s 206 kromiranih elemenata, obilja karbona s logom "77“, što asocira na godinu osnivanja kompanije (1977. g). Točka na i su ispušni topovi na bokovima s dodatnom crvenom rasvjetom. 

Konkretni primjerak je već prešao oko 1000 km, a trenutno se nudi po cijeni od 726.259,38 eura.

Pročitajte više