Britanska policija protiv daljnje elektrifikacije voznog parka

Foto: Nissan

VELIKI preokret u britanskim snagama reda.

Nakon što su objeručke prihvatili elektrifikaciju i krenuli opremati vozni park električnim automobilima ubrzo su stigli do limita. Naime, kako tvrde u policijskoj upravi za Gloucestershire, misle da su s trenutno postignutom elektrifikacijom dosegli limit za punu učinkovitost snaga reda.

Oni su najdalje došli s elektrifikacijom, a to znači da je 21% od njihovih 435 automobila opremljeno električnim pogonom. Policijski povjerenik Chris Nelson kaže kako se sada suočavaju s problemima u punjenju te se događa da im se pojedini automobili u smjeni isprazne do kraja, piše BBC. Time se ograničavaju operativne sposobnosti policije i njihova učinkovitost, a moguće je da službenici ostanu bez upotrebljivih vozila.

"Projektirane mogućnosti električnih vozila za operativnu upotrebu nisu toliko napredne koliko bismo mi htjeli. Oprezni smo s time možemo li ići dalje električnim putem u ovoj fazi“, izjavio je Nelson.

Nije poznato u koliko slučaja su policajce iznevjerili električni automobili u službi. Ovo nije prvi slučaj da u policiji nisu zadovoljni učinkovitosti. Prije nekoliko godina električni BMW i3 nije zadovoljio potrebe američkih policajaca, a sada to ne uspijeva ni Ford Mustang Mach-E. Policijski službenici iz Michigana hvale performanse i niske troškove održavanja, ali kažu da u drugim stvarima ne zadovoljava. Svi se još dobro sjećamo slučaja kad su policajci u Tesli Model S ostali bez struje tijekom potjere. 

Po svemu sudeći, policijska vozila s električnim pogonom će još neko vrijeme prvenstveno služiti u području potpore i svakodnevnih servisnih aktivnosti, dok će se u potjerama i operativnim zadacima koristiti klasični automobili. 

Pročitajte više