Britanski magazin dodijelio Rimcu najprestižniju nagradu

Foto: Hina, Autocar

BRITANSKI automagazin Autocar dodijelio je Mati Rimcu Issigonis Trophy za nevjerojatan doprinos koji su on i njegova tvrtka dali globalnoj autoindustriji. 

Mate Rimac, osnivač Rimac Automobila i izvršni direktor Bugatti Rimca, dobio je laskavu nagradu koja nosi ime legendarnog inženjera i izumitelja Minija Sira Aleca Issigonisa, a dodjeljuje se osobi koja je imala ključnu ulogu u kreiranju budućnosti jedne od najvećih industrija. 

"Mate Rimac je u svega nešto više od deset godina postao proizvođač vlastitog električnog hiperautomobila od milijun funti. Postao je glavni dobavljač za druge proizvođače osiguravajući značajne investicije od imena kao što su Hyundai i Porsche, koji su htjeli pristup njegovom hardverskom i softverskom know-howu“, stoji između ostalog u obrazloženju nagrade. 

Steve Cropley, urednik Autocara, izjavio je: "Mate se uzdigao u sam vrh u tek nešto više od desetljeća, što je izvanredno dostignuće. Od pametnog mladića koji nešto radi po svom hrđavom elektrificiranom BMW-u do poštovanog proizvođača automobila, koji će uskoro postati najveća tvrtka u Hrvatskoj, podržana velikim imenima kao što je Porsche - doista je strašna stvar. Nitko ne zaslužuje više našu Issigonis nagradu i jedva čekamo što će iduće (Rimac) napraviti“. 

Uz Issigonis nagradu britanski magazin je dodijelio još niz nagrada među kojima je posebno značajna Mundy nagrada za inženjerstvo, a koju je osvoji Gordon Murray, legendarni konstruktor iza kojeg je niz remek-djela autoindustrije. 

Pročitajte više