Brzi & Žestoki dolaze u Zagreb ovog vikenda

  Foto: AK Brzina/CIAK Auto

OKTANSKI događaj godine održat će se ovog vikenda u samom centru Zagreba.

 
Po prvi puta u Zagrebu se održava utrka ubrzanja Brzi & Žestoki, popraćena Style tuning događajem i DB natjecanjem, kao i bogatim popratnim sadržajem. Tom prigodom zatvara se Avenija Dubrovnik u punom profilu, a očekuje se više od 50.000 posjetitelja. 
 
Na utrci ubrzanja Brzi i Žestoki očekuju se najbrži bolidi iz regije, a iz Mađarske nam stiže pravi dragster. Ovisno o tome jesu li profesionalci ili amateri, natjecat će se u profesionalnoj kategoriji Pro Race koja se boduje za Prvenstvo grada Zagreba i regiju Sjever, odnosno u amaterskoj kategoriji Street Tuning, u kojoj mogu sudjelovati svi koji imaju vozačku dozvolu i automobil kojim mogu u 16 sekundi prijeći 402 metra.
 
 
Style Show dovodi više od 40 unikatnih vozila među kojima će po prvi puta biti izloženi u Hrvatskoj dosad neviđeni primjerci. 
 
Od zanimljivosti koje nisu direktno vezane uz same automobile tu su brojni popratni sadržaji za čije odvijanje će se pobrinuti 70 najboljih hostesa s ZG Autoshowa, a po prvi će puta biti aktivirana VR (virtual reality) zona u sklopu paviljona.
 
Recimo i da svi koji kupe ulaznicu za utrku po cijeni od 20 kn stjeću pravo na besplatni ulazak na koncert grupe Vatra u subotu navečer. 

Pročitajte više