Budućnost na Citroënov način

CITROËN bi navodno uskoro tržištu trebao predstaviti 3CV, radikalni novi ulazni model u ponudi smješten između C1 i C3. Ako zamislite poprilično dotjerani i uređeni C2 na način na koji je C3 preuređen u DS3 trebali bi biti blizu onoga što nam francuksi brand sprema za skoru budućnost.

Interno u Citroënu ovaj automobil nazivaju TroisChevaux (otud i 3CV), a svojim će izgledom utjeloviti "pomaknutost" modela Ami, praktičnošću će biti pravi nasljednik 2CV-a, a udobnošću modela GS kojega je odlikovao hidro-pneumatski ovjes. Prema riječima Jean-MarcGalesa, šefa PSA grupacije, trebalo bi se raditi o "novoj vrsti malenog gradskog automobila koji utjelovljuje najbolje osobine svojih prethodnika".

Od tehničkih karakteristika za sada znamo samo kako će se 3CV temeljiti na obiteljskoj PF1 platformi te kako će vjerojatno u ponudi biti i hibridna izvedba. Ovaj bi se automobil na tržištu trebao pojaviti 2013.

Od ostalih noviteta iz Citroëna uskoro možemo očekivati DS3 cabrio s tzv. rollback krovom u stilu Fiata 500, a sljedeće godine na tržište stiže i još snažnija izvedba DS3 Racinga. U Citroënu su navodno zaokupljeni idejom razvoja SUV izvedba modela DS4. C6 bi u konačnici trebao biti zamijenjen modelom pod oznakom DS6, na kojega će pak presudni utjecaj izvršiti konceptni Metropolis.

Pročitajte više