Bugatti Chiron u opozivu

Foto: Bugatti

KAD se radi o automobilu sposobnom da pojuri preko 400 km/h, i najmanji kvar može završiti katastrofom. 

Zato je tu američki NHTSA s čijim se radom neki sprdaju i nazivaju ga "fun police", no činjenica je da američka agencija za sigurnost prometa na cestama ništa ne prepušta slučaju. Primjer s Bugattijem je možda najbolji dokaz. 

Objavljen je novi opoziv za Bugatti. U pitanju je jedan jedini primjerak proizveden 2017. godine, a uzrok je jedan jedini vijak. Naime, tijekom procesa interne kontrole u Bugattiju uočeno je da jedan vijak nije dovoljno pritegnut. Upravo tako, vijak nije puknuo ni otpao, već samo nije dovoljno pritegnut. Daljnjom istragom utvrđeno je kako se ne radi o serijskoj pogreški, već o jednom slučaju u kojem je pritezni alat bio neispravan.

Ovo je još jedan slučaj koji potvrđuje koliku pažnju Bugatti posvećuje svakim detalju. Naime, Bugatti vodi evidenciju o izmjerenim priteznim momentima na svim vijcima na svakom automobilu, kao i o alatu koji je pritom korišten. 

Izvještaj tako kaže kako je jedan od dva vijka na spoju prednjeg okvira pritegnut s momentom od 9 Nm umjesto deklariranih 19 Nm. 

Vlasnik Bugattija pritom ne mora brinuti. Bugatti će o svom trošku organizirati prijevoz automobila, servisne intervencije i povratak automobila na adresu vlasnika. 

Pročitajte više