Bugatti ima pametni sportski sat "dostupne" cijene

Foto: Bugatti

BUGATTI se još jednom udružio s austrijskim proizvođačem pametnih satova i predstavio limitiranu seriju ručnih satova namijenjenih sportašima i avanturistima dubljeg džepa.

Tržište pametnih satova je posljednjih godina drastično poraslo i učinilo napredne tehnologije dostupnima širem sloju populacije. Kad su pak Bugatti i VIITA u pitanju, pojam dostupnosti valja uzeti s dozom rezerve. 

Punim imenom Bugatti Carbone Limited Edition je prvi pametni sat u potpunosti izrađen od karbona. Time je usprkos ugradnje veće baterije kapaciteta 540 mAh (+22%) masa sada manja 13 posto.

U normalnoj upotrebi baterija traje 15 dana, a sa stalno uključenim GPS-om trajanje pada za nekoliko dana, kažu u Bugattiju. GPS senzor je izuzetno precizan, pa se podaci sa sata mogu koristiti u telemetriji na stazi dok vlasnik juri u Bugattiju. 

Za mjerenje otkucaja srca koristi dvostruki senzor te omogućuje apsolutno sve funkcije kao i najbolji sportski satovi, od preporuka odmora i treninga do biološke starosti i razine stresa. Vodootporan je do 100 m. Spomenimo i zaslon. Radi se o zaslonu AMOLED osjetljivom na dodir rezolucije 390 x 390 piksela. Podržava 16.7 milijuna boja, a nalazi se ispod safirnog stakla. 

Recimo kako je sat limitiran na svega 2500 primjeraka, a cijena je 19.896 kuna. Recimo i kako VIITA u ponudi još uvijek ima "staru" verziju sata Céramique Edition za Bugatti osjetno niže cijene. Stoji "tek" 9142 kune. 

 

Pročitajte više