Bugatti otkrio kad dolazi nasljednik Chirona

Foto: Bugatti

PRED Bugattijem je težak zadatak, projekt razvoja nasljednika jednog od najimpresivnijih automobila u ovom mileniju. 

Još od 2005. godine, kad je predstavljen prvi Veyron iz Molsheima, redom izlaze modeli pogonjeni 8.0 W16 quad-turbo zvijeri. Počelo je s 1000 KS, a završilo na 1600 KS. Kažemo završilo jer s Chironom u mirovinu odlazi W16 motor, a s nasljednikom dolazi potpuno novi pogonski sklop. 

Poznat je i termin dolaska. Glasnogovornica tvrtke Nicole Auger je za Motor1 potvrdila kako će novi Bugatti biti premijerno predstavljen polovicom ove godine. Zasad je poznato kako će novitet estetski biti još dramatičniji od Mistrala, a to je još prošle godine potvrdio Bugattijev bivši dizajner Achim Anscheidt.

U međuvremenu je i Mate Rimac osobno otkrio kako će novi pogonski sustav biti "snažno elektrificiran“ i baziran na "vrlo atraktivnom motoru s unutrašnjim izgaranjem“. Neke pretpostavke idu u smjeru kako se radi o V16 atmosfercu koji će pripremiti Cosworth. Druga nagađanja spominju V12 iz Lamborghinija Revuelto, a neki spominju čak i Volkswagenov V8. Također, novi model dobiva i potpuno novu osnovu koja neće imati direktnih veza s prethodnicima. 

Podsjetimo, Mate Rimac je otkrio kako su odabrani već vidjeli nasljednika Chirona, i to u studenom prošle godine. Pretpostavlja se kako će novi model biti još ekskluzivniji od prethodnika. Dakako, i vrlo vjerojatno još skuplji. 

 

Pročitajte više