Bugatti u opozivu zbog velike opasnosti za vozača

Foto: Bugatti

IAKO se smatra najboljim hipersportskim automobilom na svijetu, Chiron nije bez greške.

Bugatti Chiron je jedan od najsnažnijih i najbržih automobila na svijetu, pa svaka greška može rezultirati katastrofom. Da ne govorimo koliko je frustrirajuće kad se takva greška pojavi na automobilu za kojeg je vlasnik iskeširao bar 3 milijuna eura.

Upravo to se dogodilo Bugattiju, koji je bio prisiljen objaviti opoziv. Da stvar bude gora, opoziv stavlja naglasak na Pur Sport izvedbu namijenjenu aktivnijoj vožnji, a u pitanju su sve od 60 dosad isporučenih izvedbi.

Problem je u Michelinovim pneumaticima na kojima se već nakon 4000 prijeđenih kilometara mogu javiti pukotine. Bugatti će stoga na svim automobilima koji su dosegli 3000 km besplatno zamijeniti sporne gume redizajniranim Michelinovim gumama. Također, iz Bugattija savjetuju svim vlasnicima koji su se približili spomenutoj kilometraži ili su gume stare bar 1.5 godina da svakako parkiraju automobil u garažu i ne voze ga do zamjene guma.

Kako doznaje NHTSA, Bugatti je problem uočio na prototipu Pur Sporta još u rujnu i potom obustavio isporuke modela sve dok Michelin nije ponudio gumu tražene kvalitete. Podsjetimo, Pur Sports izvedba je namijenjena vožnji na stazi, a uz odlično držanje ceste ima nešto bolja međuubrzanja. "Mana“ automobila je maksimalna brzina smanjena na 349 km/h.

Pročitajte više