Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Meo Costantini

Bugatti je na ovogodišnjem auto showu u Dubaiju predstavio treće posebno izdanje u tzv. 'Les Legendes de Bugatti' seriji. Nakon Veyron Grand Sport Vitesse Jean Bugatti i Jean-Pierre Wimille izdanja, na scenu je stupio treći od ukupno pet predviđenih modela nazvan Grand Sport Vitesse Meo Costantini. Super luksuzna jurilica odaje počast jednom od bliskih prijatelja Ettorea Bugattija, ujedno i šefu Bugattijeve natjecateljske momčadi koji je u dva navrata osvojio slavni Targa Florio s modelom Type 35.

###

Poput prethodnih izdanja, Meo Costantini bit će ograničen na samo tri primjerka od kojih će svaki koštati 2.09 milijuna eura. Za pogon će biti zadužen 8.0-litreni W16 quad-turbo motor od 1.200 KS koji razvija 1.500 Nm okretnog momenta i omogućuje ubrzanje do 100 km/h za 2.6 sekundi, kao i krajnju brzinu od 408 km/h.

Model se ističe raznim stilskim posvetama spomenutom modelu Type 35, a poseban se detalj nalazi na donjoj strani stražnjeg krila gdje je iscrtan tlocrt staze utrke Targa Florio. Unutrašnjost putničke kabine opremljena je luksuznom kožom s plavim prošivima, a na sjedalima se nalazi i ušiveni potpis Mea Costantinija.

Pročitajte više