Bundesliga u autu? Da, ako kupite ovaj BMW

Foto: BMW

BMW je odlučio ponuditi aplikaciju koja dovodi njemački profesionalni nogomet na zaslone BMW-a. 

Posljedica je to inicijative BMW-a i DFL-a (Deutsche Fußball Liga) koja omogućava praćenje utakmica njemačke lige na zaslonu u BMW-ovim automobilima, točnije u seriji 7. Korisnik mora aktivirati svoj eSIM kako bi omogućio prijenos videa 5G mrežom na 14.9-inčni zakrivljeni ekran 7-ice. Iz BMW-a zasad ne govore hoće li se video prenositi na opcijski 31-inčni zaslon za putnike straga. 

Pilot-projekt traje do kraja ožujka, a nudi se zasad isključivo u Njemačkoj, Švicarskoj i Austriji. U narednim mjesecima aplikacija će biti dostupna i korisnicima u ostatku Europe te Aziji i Americi. 

U BMW-u su dali naznake kako će ova tehnologija biti standardna na novim modelima. Vrlo je vjerojatno kako će ponuda krenuti s novom serijom 5 koja dolazi ove godine.  

Pogađate, zbog sigurnosnih razloga aplikacija je funkcionalna samo dok vozilo miruje. Zvuk prijenosa utakmice će se i dalje prenositi, ali bez slike. Očekuje se kako će aktivacijom sustava autonomne vožnje razine 3 ovakve aplikacije biti dostupne i u vožnji. 

Pročitajte više