Chevrolet Corvette u rukama njemačke policije

 Foto: TIKT Performance

NA NETOM održanom motor showu u Essenu jedan je izložak posebno zbunjivao posjetitelje. Policijski automobil stranog branda u Njemačkoj baš i nije česta pojava, posebno kad su u pitanju bolidi. 
 
Razloga za brigu nema, njemački premiumi su i dalje glavna snaga, a policijska Corvette ostaje unikat. Dio je to kampanje TUNE IT! SAFE! utemeljene 2005. godine, a koja za cilj ima promovirati tzv. sigurni tuning. Nakon AC Schnitzerove prerade BMW-ove serije 4 i Brabusove inačice Mercedesove A klase Corvette je treći promotivni model. Potpisuje ga TIKT Performance, a preradu je sponzoriralo njemačko ministarstvo prometa i Udruženje automobilskih tunera (VDAT). 
 
 
Osim cjelokupne policijske opreme uključujući Hella rasvjetu, automobil je u okviru klasičnog tuninga dobio karoserijske dodatke. Stražnji spojler, pragovi i novi usisnici izrađeni su od karbona, a vizualni dojam zaokružit će 20-inčni kotači s Hankook Ventus S1 gumama. 
 
Pokretačku snagu daje neizmijenjen 6.2 V8 motor, koji isporučuje 343 kW/466 KS maksimalne snage uz 630 Nm okretnog momenta. Usuglašen sa sedam-stupanjskim mjenjačem osigurava sprint do 100 km/h za 4,2 sekunde i maksimalnu brzinu od 290 km/h. 
 
 
Kad su u pitanju pravi policijski automobili recimo da su se njemačke snage prošlog mjeseca pojačale s gotovo dvije tisuće BMW-a, i to modela BMW 318d u karavanskom izdanju.
 

Pročitajte više