Chevrolet prestaje s proizvodnjom ovog modela

Foto: Chevrolet

General Motors će ove jeseni službeno prekinuti proizvodnju Chevrolet Malibua, izvijestio je The Detroit News, nakon godina neizvjesnosti i glasina te tihog priznanja GM-a da se zauvijek povlači iz poslovanja automobila s četvora vrata.

Proizvodnja Cruzea završila je 2019., a Impale 2020. Čak ni njegovi mali hatchbackovi nisu bili sigurni - Sonic i Spark doživjeli su slične sudbine.

Ali Malibu se uspio zadržati otprilike onoliko dugo koliko je GM prvotno predvidio, unatoč gore spomenutoj neizvjesnosti.

Brzi pogled na ljestvice prodaje objašnjava zašto: obiteljska limuzina srednje veličine bila je jedna od Chevyjevih najprodavanijih u 2023. Jedina dva modela koja su se prodala bolje od nje bili su Equinox CUV i Silverado, navodi Autoblog.

Malibu jedna od najstarijih Chevyjevih izbedbi

Malibu je jedna od najstarijih Chevyjevih izvedbi i potječe iz 1964. godine, no došlo je do pauze od 1984. do 1996. godine. Za vrijeme njegove odsutnosti zamijenili su ga Chevy Celebrity s prednjim pogonom i kasnije Lumina. Potonji se preklapao s oživljenim Malibuom nekoliko godina prije nego što je i sam završio s proizvodnjom 2001.

Odlazak limuzine napravit će mjesta za novo vozilo - još jedno malo, zapravo. Fabrika Fairfax Assembly u Kansasu bit će preuređena za izradu zamjenskog Chevrolet Bolta.

Fairfax je također dom Cadillac XT4. Proizvodnja malog Caddy crossovera također će biti stavljena na čekanje tijekom reinstruiranja, ali će se nastaviti zajedno s Boltom kada se dovrši nadogradnja, potvrdio je glasnogovornik GM-a za News.

Pročitajte više