Citroen DS4: Francuski ljepotan stigao u Hrvatsku

DRUGI model u Citroenovoj ekskluzivnoj liniji DS i nesumnjivo najatraktivniji model u novijoj povijesti francuskog proizvođača stigao je na hrvatsko tržište. Prodaja počinje 13. lipnja, a početna cijena za ulaska u odabrano društvo je 149.900 kn.
 
U skladu sa ekskluzivnim pedigreom DS4 je predstavljen na eventu organiziranom u zagrebačkom lounge baru MATIS u sklopu kojeg je Martina Vrbos imala promociju novog spota "Hajde da" (uzmemo neki dobar auto) u kojem, pogađate, glavnu ulogu igra upravo DS4.

Prilika je iskorištena i da brojni posjetitelji i novinari iz prve ruke upoznaju C-Zero, električno vozilo koje u prodaju stiže tijekom ljeta.

Nema sumnje, sve priče oko DS4 odmah dobivaju potvrdu u praksi. Atraktivna vanjština osigurava zamijećenost na cesti, a mnogobrojne estetske razlike u odnosu na serijski C4 potvrđuju dobro odrađen posao u Citroenu. Atraktivne metalik nijanse, obilje kroma i izuzetan dizajn alu naplataka s jedne te rješenja poput prikrivanja ručica stražnjih bočnih vrata i izraženih ramena s druge strane učinili su svoje.

Jednako uvjerljiv dojam pokazuje i interijer, posebno u verziji presvučenoj kožom kada DS4 možemo okarakterizirati kao najmanji premium model u kojem se putnik bolje osjeća od vozača. No, za podrobniji opis dinamičkih karakteristika i samog dojma automobila morat ćemo se strpjeti još neko vrijeme do prvog testa.

Lansiranje Citroena DS4 starta 13. lipnja kada počinju tzv. Dani otvorenih vrata u sklopu kojih će se svi zainteresirani moći pobliže upoznati s automobilom. Ponudu čine već otprije poznati motori, benzinci razvijeni u suradnji s BMW-om (VTi 120, THP 155 i THP 200 KS), te dva dizelaša (HDI 110 i HDI 160) gdje je slabiji dostupan i u e-HDI izvedbi.

Naravno, ponudu zaokružuje šest-stupanjski automatski mjenjač u kombinaciji s benzinskim THP 155 motorom i dizelskim e-HDI 110.

Kao i kod modela DS3 dostupne su tri razine opremljenosti: Chic, So Chic, Sport Chic.

Početna razina opremljenosti u serijskoj opremi ima cjelokupan sigurnosni paket (6 zr. jastuka, ABS + REF + AFU + ESP, svjetla za maglu s bočnim osvjetljenjem, tempomat), brojne elemente komfora (klima, audio sustav, elektrifikacija, putno računalo, sjedalo vozača podesivo po visini), te atraktivne estetske elemente kao što su akustično panoramsko vjetrobransko staklo, dodatno zatamnjena stražnja bočna i stražnje staklo, krom dekoracija, 16" Darwin alu naplatci, podesivu boju na komandnoj ploči, svjetlosni potpis sprijeda i straga, detalje presvučene kožom i dr.

Pročitajte više