Da biste kupili ovaj auto, morate se prvo prijaviti za let u svemir

Foto: Land Rover

NAKON nebrojenih specijalnih izvedbi dočekali smo i ovu, vjerojatno najbesmisleniju od svih.

Specijalno izdanje predstavlja Land Rover, a kao što mu ime govori, Range Rover Astronaut Edition mogu kupiti samo oni koji planiraju ići u svemir. I to ne bilo kako, već ako su se prijavili za let s Virgin Galacticom. To znači da su već potrošili četvrt milijuna dolara, a takvih nema više od 700.

Rang Rover "za astronaute" temelji se na ionako skupoj i ekskluzivnoj izvedbi SVAutobiography, sada s dodatnim unikatnim detaljima. Osim posebne Zero Gravity plave nijanse vanjštine, u bočne retrovizore ugrađena su svjetla koja će na asfaltu ostaviti svjetlosni trag u obliku letjelice SpaceShip Two.

U kabini je, pak, doslovno ugrađen dio s letjelice koja je u prosincu prošle godine ostvarila prvi let. Dodatno, u držaču čaša je disk s citatom osnivača Virgina "Vidimo se gore", dok su na drugom upisani detalji leta. Nakon što kupac doista odleti u svemir, dobit će suvenir sa svojeg leta, a njega će moći ugraditi u auto.

Ispod poklopca je plug-in hibrid, P400e s preko 400 KS i električnim dosegom od 42 km. Uz doplatu je moguće dobiti i klasiku, kompresorski V8 od 525 KS.

Kupac uz cijenu leta od četvrt milijuna dolara, mora računati i na ne puno manji iznos za posebni Range Rover.

Pročitajte više