Dacia Dokker - nove informacije

DACIA je nedavno objavila prve podosta šture informacije o svom novom MPV-u pod nazivom Dokker. Kako se približava lansiranje modela stižu dodatni detalji i nove fotografije automobila koji se temelji na Renaultovom Kangoou.

Prije svega recimo kako će Dokker biti dostupan u dvije izvedbe. Prva je standardna putnička u koju će se moći smjestiti petoro putnika i koja će se prodavati pod nazivom Dokker. Dokker Van je pak komercijalna izvedba s dva sjedala i velikim prtljažnim prostorom zapremine 3.300 l. Inače, Dokker je dugačak 4,36 m, širok 1,75 i visok 1,81 m, stražnja vrata su klizna, a vrata tovarnog prostora dvokrilna.

Interijer je uređen skromno, a ista konstatacija vrijedi i po pitanju opreme. Prtljažni prostor može doći u nekoliko kombinacija glede obloga i zaštite putničke kabine.

Motorizacija je prvenstveno ekonomična i čine ju po dva benzinska dizelska motora manjeg obujma. Redom, tu je atmosferski 1.6 MPI snage 82 KS (61 kW) i okretnog momenta od 134 Nm te turbo 1.2 TCE snage 115 KS (84 kW) i okretnog momenta od 190 Nm. Slijede dva 1.5-litrena dCi motora snage snage 75 i 90 KS, te okretnog momenta od 180 i 200 Nm.

Dolazak automobila na naše tržište možemo očekivati u drugoj polovici godine.

Pročitajte više