Dacia Sandero Stepway: Iz Brazila u Europu

NA NETOM otvorenom Barcelona Motor Show-u rumunjski je proizvođač premijerno predstavila avanturističku izvedbu svog posljednjeg modela. Dacia Sandero u Stepway izdanju je prvi lifestyle terenac koji dolazi iz tvornice u Pitestiju.

Nakon više od 60.000 prodanih primjeraka Sandero kao bitan element u ponudi rumunjske tvrtke ulazi u novu fazu predstavljajući se europskoj publici u iole atraktivnijem izdanju.

Vizualno dotjeran model temelji se na Renaultu Sandero koji je na južnoameričkom tržištu dostupan već nekoliko mjeseci.

Karakterizira ga povišena podnica (+20 mm), kao i obilato korištenje plastične zaštite stilski nadovezane na robusnije odbojnike. Tu su i krovni nosači u krom finišu, kao i odgovarajuća rozeta na završetku ispuha. Dvobojnu kombinaciju nadopunjuju tri nove metalik nijanse, Platine siva, Comète siva i Feu crvena.

Odgovarajuće oplemenjivanje u mladalačkom duhu vrijedi iza kabinu. I dalje se radi o relativno komfornom interijeru spremnom da prihvati pet putnika i 320 litara prtljage. Stepway izvedba se temelji na Ambiance razini, što u prijevodu znači da serijski dolazi sa servo upravljačem, centralnim zaključavanjem, preklopivom stražnjom klupom i sl.

Stepway izvedbu karakteriziraju 16-inčni aluminijski naplatci, a od sigurnosne opreme izdvajaju se prednji zračni jastuci i ABS sustav. Iako tehnički podaci još nisu poznati, Dacia najavljuje dvije motorne izvedbe, benzinsku (1,6/90 KS; 7,6 l/100 km) i dizelsku (1.5 dCi/70 KS; 5,3 l/100 km).

Dacia Sandero Stepway na tržište dolazi u rujnu, dok će lista narudžbi biti otvorena već u srpnju.

M.N.
Foto: Renault

Pročitajte više