Dallara najavljuje vlastiti sportski model za 2017. godinu

Osnivač kompanije Dallara najavio lansiranje cestovnog automobila koji bi se trebao pojaviti na tržištu 2017. godine. Gian Paolo Dallara izjavio je u nedavnom intervjuu kako njegova kompanija radi na laganom sportskom automobilu koji bi trebao postati konkurencija Lotus Eliseu i Exigeu te Alfi Romeo 4C. Poznati talijanski proizvođač šasija nada se postići ukupnu težinu od 850 kg te vrhunske vozne osobine bez upotrebe elektroničkih sustava.

###

Model će biti opremljen jednostavnim i funkcionalnim, mekim sklopivim krovom, a neće biti opterećem mnoštvom nepotrebne opreme već će se fokusirati na ono nužno (npr. klimu). Srce automobila činit će 2.0-litreni, 4-cilindrični turbo agregat od 300 KS preuzet od Alfe Romeo.

Upitan zašto do sada nismo imali prilike vidjeti Dallara sportski automobil, 77-godišnji inženjer odgovorio je kako su glavni razlozi manjak sredstava i vremena. Ipak, uvjeti su sada povoljni i za nekoliko godina započet će proizvodnja novog modela čija će se cijena kretati oko 80.000 eura. S pokretne trake trebalo bi silaziti 100 primjeraka godišnje.

Pročitajte više