Diabolico ima 666 KS i dolazi iz pakla

Foto: Wheelsandmore

LAMBORGHINI Huracan u Performante izvedbi jedan je od najbržih automobila današnjice, a sada se predstavlja u dodatno ušminkanoj izvedbi za potrebe osvajanja cestovnog pakla.

Ime mu je Diabolico, a donosi ga tunerska kuća Wheelsandmore. Istina, prerada nije toliko opsežna da bi Huracan opet mogao postati glavni brzinski adut Lamborghinija, ali svaka novost veseli. Atmosferski 5.2 V10 je tako preradom softvera dobio 20 KS i 22 Nm, a dodatnih 6 KS izvuklo se ugradnjom novog ispušnog sustava. Epilog je znakovitih 666 KS, ali i odgovarajuća zvučna kulisa od koje se ledi krv u žilama.

Tuner želi učiniti automobil i vizualno privlačnijim. Kažu da je to doista moguće, i to spuštanjem vozila putem KW opruga. Podnica je niža 30 mm, ali ima mjesta i za ugradnju novih naplataka promjera 20“ sprijeda i broj većih straga. Gume su 245/30 sprijeda i valjci 325/25 straga.

Mi se ne bismo bunili ni protiv originalne izvedbe. Kako god, ako se odlučite, znajte da chip tuning stoji 2500 eura, dok ćete za ispuh s podesivim flapsovima platiti nešto preko 4800 eura. Opruge su dodatnih 1000 eura, što je u konačnici zanemarivo u odnosu na cijenu automobila.

Pročitajte više