Dizajner Aston Martina prešao u redove Dacie!

Foto: Aston Martin, Dacia

DACIA je objavila kako njen odjel dizajna dobiva veliko pojačanje.

S prvim danom rujna mjesto direktora odjela za dizajn preuzima Miles Nürnberger te se pridružuje upravljačkom odboru pod vodstvom Denisa Le Vota, glavnog direktora marki Dacia i Lada. Poznati dizajner će odgovarati Laurensu van den Ackeru, izvršnom potpredsjedniku Odjela za dizajn i članu upravnog odbora Grupe Renault.

Oduševljenje dolaskom ovako velikog imena u rumunjsku tvrtku ne skrivaju ni u Dacii. Tako je Denis Le Vot rekao kako je uzbuđen što će se Miles pridružiti timu, budući da Odjel za dizajn igra ključnu ulogu u strategiji marke. Dodao je i kako je novi Sandero dokaz sposobnosti njihovih dizajnera da oblikuju jednostavna, a istovremeno privlačna vozila. 

"Iznimno nam je zadovoljstvo što u ovako uzbudljivom trenutku za marku možemo izraziti dobrodošlicu Milesu Nürnbergeru. Miles je ugledni dizajner koji je svojim radom u Aston Martinu nadahnuo mnoge. Njegovo iskustvo i želja da osnaži identitet marke kroz dizajn bit će od velike koristi za Daciu te će nam pomoći da prilagodimo marku vremenima koja dolaze", dodao je Laurens van den Acker. 

Podsjetimo, Miles Nürnberger pridružuje se 2008. Aston Martinu kao voditelj odjela za vanjski dizajn. 2018. postaje direktor odjela za dizajn marke. Na popisu njegovih radova nalazi se prvi Astonov SUV, model DBX, ali i bezvremenski sportaši kao što su Valkyrie i konceptni Vision.

Prije dolaska u Gaydon radio je u Citroënovom odjelu za vanjski dizajn, dok je prve korake u automobilskom dizajnu stekao u Lincolnu.

Rođen je 1976. godine, a 1998. diplomirao je automobilski dizajn na Sveučilištu Coventry. Godine 2009. dobio je nagradu za dizajn Concorso d’eleganza Villa d’Este za konceptualni automobil Aston Martin One-77.

Pročitajte više