Dolazi Audi Q9, evo što očekivati

NAJPRESTIŽNIJI Audijev SUV na tržištu će morati ići protiv BMW-a X7.

Vjerovali ili ne, Q9 nije daleka budućnost. Audi ga planira predstaviti već dogodine kao najjačeg aduta u domeni luksuznih SUV-ova, gdje trenutno veći dio kolača dijele BMW X7 i Mercedes GLS. 

I Audi će tu primijeniti dobro poznati recept koji uključuje razbacivanje centimetrima, kako u pogledu gabarita tako i kad je u pitanju prednja maska. Međutim, usporedimo li prijedlog dizajna koji su na osnovi špijunskih snimki napravile kolege s portala Kolesa, Audi je estetski daleko skladniji. 

Premda ogromna, Audijeva maska izgleda nenametljivo u odnosu na BMW-ove bubrege veličine obiteljskog roštilja. Sprijeda će novost biti dvodijelna svjetla, dok će straga dominirati snažno izbačeni bokovi, a potom i silazna linija krova. Točka na i će biti dinamički krojena svjetla, spojena svjetlosnom lajsnom. 

Najveći upitnik stoji iznad poklopca motora. Spominju se blagi hibrid, kao i bar jedan punjivi hibrid. Na mjestu top izvedbe lako bi mogla biti verzija s pogonom iz SQ8, što znači moćni 4.0 V8 twin-turbo. Zvuči primamljivo, zar ne?

Pročitajte više