Dorađen McLaren MP4-12C

U MCLARENU su odlučili malo osvježiti svoj trenutno jedini cestovni model, pa su između ostalog povećali snagu motora, unaprijedili prijenos i omogućili podešavanje zvuka pogonskog sklopa.

Konkurent Ferrerijevom 458 Italia je dobio dodatnih 25 KS, što znači kako njegov 3,8-litreni bi-turbo zahvaljujući novom podešenju nadzora rada motora razvija 625 KS. Manje je važno, no recimo kako se potrošnja nije mijenjala. Dorađen je i 7-stupanjski SSG prijenos s dvije spojke koji će sada pružati bržu i uglađeniju izmjenu stupnjeva prijenosa.

Tako će MP4-12C i dalje ubrzavati do 100 km/h za 3,1 sekundu, no 200 će dostizati stotinku brže, odnosno za 8,8 sekundi. Za 300 km/h skinuta je cijela sekunda, pa mu je sada potrebno 26,5 sekundi. Najveća brzina je podignuta sa 330 na 335 km/h.

Novost predstavlja sustav pod nazivom ISG (Intake Sound Generator) koji nadzire razinu buke motora koja dopire do putničkog prostora. Vozač ju može povećavati i smanjivati (kroz načine rada Normal, Sport i Track), a povod za ugradnju su ranije kritike kako MP4-12C ne zvuči dovoljno uzbudljivo poput primjerice već spomenutog Ferrarija 458.

Ostale promjene uključuju dorade vanjskog i unutrašnjeg dizajna, odnosno razne ukrase i opcije. Cijena dorađenog modela je narasla za 10-ak tisuća eura u odnosu na dosadašnju izvedbu, a vlasnici već isporučenih modela će moći dobiti spomenuta unaprjeđenja svog ljubimca besplatno.

Pročitajte više