Doveo je Yugo u Ameriku, a sada ima i svoj prvi električni auto

Foto: Visionary Vehicles

MALCOLM Bricklin je automobilski vizionar koji je uvijek gledao preko bare u potrazi za novim proizvodima. Sada je osmislio svoj. 

Bricklin je utemeljio Yugo America i bio zaslužan za Zastavin posao stoljeća koji je na koncu završio s preko 140.000 uvezenih Zastavinih "jugića" u SAD. Bricklin je doveo i Subaru u Ameriku, a onda je pokušao napraviti odličan posao s kineskim proizvođačem. Međutim, Chery je stigavši u Ameriku raskinuo veze s Bricklinom i krenuo svojim putem. 

Bricklin se tu nije pokolebao, već je nastavio kopati dalje.

I kad su svi mislili da će se Bricklin umiroviti, on nije stao. Sjetio se vjerojatno vlastitog projekta sportskog automobila (SV-1) i odlučio ponoviti stvar. U okviru svoje tvrtke Visionary Vehicles odlučio je ponuditi električni model, ali na tri kotača. Na tragu onoga što nude Morgan ili Polaris bio je Bricklin još 2018. godine kad je najavio novi model za 2022. godinu. 

Rok se bliži, a model je navodno spreman. 3EV ima dva kotača sprijeda i jedan straga, ali više od 3D modela još nismo vidjeli. Svejedno, on očekuje kako će godišnje prodavati 50.000 primjeraka, a trenutno objavljena cijena je 25.980 USD. 

Najbolje od svega je što je navodno dobavljač vitalnih dijelova Tesla Motors, koji se i sam uslijed nestašice poluvodiča nalazi u problemima. I da, Malcolm Bricklin je napunio 82 godine, a na mirovinu ne pomišlja. 

Pročitajte više