DS E-Tense: Rasni eko-sportaš na francuski način

 Foto: Citroen

GODINU dana samostalnog djelovanja marka DS će u Ženevi obilježiti vrlo atraktivnim konceptom.
 
Koncept rasnog GT-a nudi jedinstveni doživljaj francuskog premium branda koji sada ostavlja snažan trag kao mogući predstavnik novonastalog segmenta električnih sportaša.
 
 
Položena silueta u duljinu mjeri 4,72 metara i visoka je 1,29 metara, ali istovremeno se razmeće pozamašnim tragom kotača i širinom od 2,09 metara. 
 
Električni pogon u maksimumu daje 300 kW/402 KS maksimalne snage i 516 Nm okretnog momenta, što je sa obzirom na masu od 1.800 kg dovoljno za uzorne performanse. 4,5 sekundi za sprint do 100 km/h i 250 km/h maksimalne brzine hvale su vrijedni podaci, kao i autonomija od najviše 360 km (gradska vožnja).
 
 
Postavljen na 20-inčne kotače DS E-Tense plijeni pažnju i atraktivnom rasvjetom, posebno straga. Iako je izgled interijera nepoznat podatak od 800 radnih sati utrošenih za njegovo kreiranja dovoljna je garancija visokog stupnja izrade.
 
Poznato je kako je će najnoviji DS usprkos električnom pogonu ostaviti snažan zvučni trag, a sve zahvaljujući potentnom infotainment sustavu sa Focalovih devet zvučnika i snagom od 640 W. 
 
 
Iz DS-a zasada ne spominju mogućnost razvoja sportskog dvosjeda za potrebe proizvodnje. Ako se odluče neće im biti žao.  
 
 

Pročitajte više