DS vraća slavne oznake Pallas i Étoile

Foto: Citroen

GENERACIJE ljubitelja automobila još danas se sjećaju Pallas modela koji su predstavljali najluksuznije verzije legendarnih modela kao što su DS, CX ili GS. 

Povijesna specifikacija Pallas predstavljena je 1964. Inače, ime je inspiriramo priznanjem Palace koje se dodjeljuje najluksuznijim hotelima s pet zvjezdica. Predstavljena kao nova inačica, Pallas je u to vrijeme bila "namijenjena da zadovolji težnje najzahtjevnijih kupaca". 


Za svoj povratak u asortiman, Pallas zadržava svoju početnu ambiciju, sa sveobuhvatnom opremom savršeno prilagođenom svakom od različitih segmenata modela.

Na vrhu asortimana, Étoile je još jedno vrlo pariško ime. Simbol je trga Charles-de-Gaulle (ranije poznatog kao Place de l'Étoile), u središtu kojeg stoji Slavoluk pobjede na vrhu Avenije Champs-Élysées, čija kaldrma oblikuje zvijezdu kad se gleda s visine. Ovaj trg spaja najpoznatije pariške avenije koje tvore zvijezdu, a prema projektu koji je nadgledao barun Haussmann.


Étoile također odražava vrhunski status koji imaju plesači u baletnoj kući Opéra National de Paris od 19. stoljeća. Svaka završna obrada imat će svoju posebnu značku, čiji su uzorci inspirirani dekorativnom umjetnošću. Pallas suptilno spaja vrata velike pariške palače i povijesne osi Pariza (Arc de Triomphe du Carrousel, Concorde Obelisk, Arc de Triomphe i Arche de la Défense), dok Étoile ilustrira široko pojačano svjetlosno zračenje dvanaest avenija koje se spajaju prema trgu Charles-de-Gaulle, koji se do 1970. zvao Place de l'Étoile.

Pročitajte više