Ducati ostaje u Volkswagenovim rukama

 Foto: Audi

SUPROTNO ranijim najavama Ducati više nije na prodaju. 

Uprava Volkswagena još uvijek nije donijela odluku, no sve je više onih koji se opiru prodaji Ducatija. Tehnički u rukama Audija od 2012. godine, Ducati se ove godine trebao naći na bubnju kako bi se skupilo dovoljno novca za buduća ulaganja. I taman kad su svi pomislili da je Volkswagenova kasa nepovratno ispražnjena aferom Dieselgate i kako je prodaja Ducatija neizbježna, iz Volkswagena dolazi nova informacija. 
 
"Predstavnici radnika u upravi Volkswagena neće pristati na prodaju Ducatija, ali ni Renka, niti tvrtke MAN Diesel & Turbo", izjavio je glasnogovornik radničkog vijeća VW-a za Reuters. "Svatko tko zna pročitati VW-ovo polugodišnje financijsko izvješće treba znati: mi ne trebamo novac i naše marke nisu na rasprodaji", stoji u odgovoru. Prema tom izvješću VW doista dobro stoji, operativna dobit narasla je za 19% i iznosi čak 8,9 milijardi eura. Inače, radnici imaju točno polovinu, deset od dvadeset članova u upravnom tijelu grupe koje odlučuje o prodaji. 
 
Podsjetimo, Volkswagen je početkom travnja počeo kontaktirati potencijalne kupce slavne kompanije. Očekivali su da bi prodajom Ducatija prikupili i do 1,8 milijardi eura koje bi potom uložili u program razvoja električnih vozila, ali i financirali prelazak na nove tehnologije. Pojavilo se pet zainteresiranih kupaca među kojima je i Benetton, a ponude su varirale od 1,3 do 1,5 milijardi eura. Nitko u Audiju nije htio komentirati mogućnost prodaje Ducatija, piše Reuters. 

Pročitajte više