Dvije legenda na odlasku: Koja će više nedostajati?

 Foto: Mitsubishi, Land Rover

2016. godina označila je kraj za nekoliko modela među kojima su i dvije legende, Land Rover Defender i Mitsubishi Lancer u EVO izdanju.
 
Defender je legenda bilo da govorimo o terenskoj vožnji ili radnim vozilima uopće. Naravno, ni vojnu ulogu ne može nitko osporiti. Vjerojatno najdugovječniji terenac nakon nebrojenih facelift izdanja nasljednika bi trebao dobiti kroz najviše dvije godine, gotovo 70 godina nakon lansiranja. No tu će se raditi o puno "mekšem" izdanju daleko od inicijalne ideje koju je Defender predstavljao.
 
 
S druge strane Mitsubishi Lancer je u Evo izdanju sportska ikona, a uskoro će postati legenda. Evolution ili EVO, kako god ga zvali, ostat će upamćen kao jedna od najuvjerljivijih sportskih limuzina. Tehnološki dragulj iz Japana je kroz svojih deset izdanja imao samo jednog ozbiljnog konkurenta, dakako iz Japana, točnije Subarua. 
 
Evolution X u Final Edition izdanju bit će posljednja dostupna serija ove legende. Nakon nje Mitsubishi će svoje snage usmjeriti ka električnim pogonima i pokušati u nekoj mjeri nadomjestiti ovaj veliki gubitak nekim ekološkim sportašem. Kako su podaci za posljednju seriju nedostupni reći ćemo samo da je iza oznake Evo X stajao 2.0 turbo benzinac sa minimalno 280 KS, 4WD pogon i puno, puno užitka u vožnji. 

Pročitajte više