Dvije praktičnije verzije Golfa dolaze u Hrvatsku, poznata i cijena

Foto: Volkswagen

KOMPAKTNOJ izvedbi Golfa pridružile su se dvije karavanske izvedbe, sada s još više prostora i još privlačnijom ponudom.

Karavanska izvedba Golfa osme generacije gabaritima i izgledom stupa na nekadašnji Passatov teritorij. Nimalo čudno kada kažemo kako se radi o 4.63 metra dugom karavanu čiji prtljažnik guta 611 litara tereta, odnosno 1642 kad se obore stražnja sjedala.

Očekivano, karavanski Golf sve novosti donosi straga, gdje se Volkswagen odlučio za konzervativniji nastup. Novosti nema ni u kabini, bar ne u prvom redu, dok će sve blagodati primijetiti prvenstveno oni s potrebom prijevoza većih predmeta.

Avanturistima je još naklonjeniji Alltrack, povišeni Golf opremljen 4Motion pogonom na sve kotače, ali i specifičnom dekoracijom koja ide u smjeru klasičnih SUV-ova.

Na hrvatskom tržištu bit će dostupne tri linije opreme (Life, Style i R-Line), a nešto kasnije ponuda će se proširiti i modelom Alltrack. Gamu čine i tri motora, 1.0 eTSI DSG sa 110 KS te 2.0 TDI sa 115 KS i 150 KS.

Cijena karavana s eTSI pogonom i DSG mjenjačem uz opremu Life je 195.498 kuna, dok će dizelski 2.0 TDI sa šeststupanjskim mjenjačem kretati od 191.893 kuna.

Serijska oprema za razinu Life uključuje 16" alu naplatke, LED glavna svjetla, automatski klimauređaj Climatronic, radio "Composition", App-Connect, Digital Cockpit Pro, automatsko održavanje razmaka ACC, ultrazvučnu pomoć pri parkiranju sprijeda i straga, rezervnu guma smanjenih dimenzija…

Style i R-Line, između ostalog, nude još i navigacijski sustav „Discover Media“ te 17“ lakometalne naplatke.

Pročitajte više