Električna Opel Corsa je stigla, poznata je i cijena

Foto: Opel

ŠESTA generacija Corse je ujedno i prvi velikoserijski model s električnim pogonom u ponudi Opela, a upravo dolazi i na hrvatsko tržište.

Nova generacija Corse je konačno stigla, a javnosti se predstavila kao brat blizanac Peugeota 208, automobila koji se već okitio brojnim titulama. Kad je pak električna izvedba u pitanju govorimo o modelu Corse, a kod njega su bitne dvije stvari, snaga i doseg.

Kao što je poznato elektromotor u maksimumu daje 136 KS i 260 Nm, a doseg s jednim punjenjem baterije je 337 km po WLTP-u. 100 km/h ima za 8,1 sekundu, a maksimalac je limitiran na 150 km/h. To ovaj Opel čini vrlo upotrebljiv, čak i u vožnji izvan urbanih područja.

Baterija od 50 kWh može se brzo napuniti do 80% za 30 minuta, ima 8 godina jamstva (ili 160.000 km), a može se puniti i na kućni punjač.

Pored električnog pogona model dobiva vrlo bogatu opremu, uključujući elemente sigurnosti po pitanju sustava asistencije, ali i dodatke poput LED Matrix prednjih svjetala. Selection razina opreme nudi automatsku klimatizaciju s daljinskim upravljanjem, keyless sustav, infotainment s dodirnim zaslonom u boji dijagonale 17,8 cm i digitalnim kokpitom. Dalje slijedi Edition razina s prednjim LED svjetlima, 17-inčnim kotačima i sl.

Corsa na hrvatskom tržištu starta cijenom od 242.348 kn bez poticaja, odnosno 162.348 kn s uključenih 80.000 kn poticaja.

Pročitajte više