EUROLINE Truck Racing Team

POVODOM završetka "FIA European Truck Racing" sezone i uspješnog nastupa EUROline Truck Racing Teama, tvrtka EUROline je priredila konferenciju za novinare na kojoj je rezimirana prošla sezona i izneseni planovi za budućnost.

Nakon uspješnog starta na FIA-inom europskom natjecanju trkaćih kamiona, Euroline Truck Racing Team je pobudio pozornost domaće, ali i svjetske javnosti. Riječ je o jedinom sportskom europskom natjecanju gospodarskih vozila, a sastoji se od deset utrka koje se održavaju u osam zemalja.

Hrvatska posada ima u prvoj sezoni zapažene rezultate. Prvi hrvatski tim predvođen Nikom Pulićem i Zlatkom Kvočićem nastupio je na pet utrka i sa osvojenih 17 bodova zauzeo 13. mjesto u konkurenciji 37 posada. EUROlineov Truck Racing Team ima sjedište u Zagrebu, a čini ga petnaest članova.

Trkaći kamion Mercedes-Benz Axor 1843 LS priprema se i dorađuje za utrke u servisu tvrtke EUROline u Zagrebu koja je vlasnik vozila i nositelj cjelokupnog projekta. Najava za iduću godinu je da će prema uputama inž. Kovačića biti izrađen potpuno novi trkaći kamion, koji bi boljim performansama trebao timu omogućiti osvajanje više bodova.

I za kraj spomenimo još jedan uspjeh tima. Na završnoj utrci "Coupe dEurope Camions de la FIA 2004" u  francuskom Le Mansu mehaničari EUROlineova Truck Racing Teama osvojili su priznanje za cjelokupni dojam zbog svoje brzine, spretnosti, vođenja računa o ekologiji, snalažljivosti te vizualnog izgleda boksa i vozila.

Pročitajte više