Europski debi limuzinskog Avea

IZRAVNO iz Detroita sa tamošnjeg salona Cherolet na europsko tlo dovodi novi Aveo u limuzinskom izdanju.

Četverovratni Aveo na američkom tržištu će se prodavati pod imenom Sonic, no ono važnije je kako je dizajn izveden po uzoru na atraktivniju kompaktnu izvedbu. Tako obje izvedbe dijele isti izgled s izraženim dvostrukim prednjim svjetlima i rešetkom. Podignuta linija ramena modela sa četiri vrata vizualno ga približava većem i starijem rođaku, limuzini Cruze.

Dužine 4.399 mm i širine 1.735 mm, novi Aveo duži je i širi od aktualnog modela. Kapacitet prtljažnika s 502 litre je među najvećima u klasi. Modernije osmišljen interijer donosi i kvalitetnije materijale, kao i bogatija oprema.

U pogledu voznosti Aveo je sada podređeniji europskom ukusu. Također, serijska oprema uključuje elektroničko servo upravljanje (EPS), elektronička kontrola stabilnosti (ESC) i ABS.

Ponuda benzinskih motora sastoji se od dvije 1.2-litarske verzije (70 i 86 KS), 1.4-litarske sa 100 KS te 1.6-litarske sa 115 KS. Prvi put će se Aveo nuditi i s dvjema verzijama 1.3-litarskog dizelskog motora (75 i 95 KS) s tehnologijom Start/Stop. S Aveom 1.4 i 1.6 dolazit će i Chevroletov prvi šesterostupanjski automatski prijenos na jednom modelu iz segmenta malih automobila.

Pročitajte više