Evo koliko će Daimler uštedjeti na otkazima i zamrzavanju plaća

Foto: Daimler

KAO što smo već pisali, Daimler je doista odlučio povući drastične poteze koji uključuju otkaze i zamrzavanje trenutnih plaća.

Otkazi će se dogoditi u Upravi, smanjuju se ulaganja, a teret ušteda podjednako će nositi svi odjeli. Broj menadžera smanjit će se za 10%, dodatnih 300 milijuna eura uštedjet će se na troškovima osoblja, a 250 milijuna eura na fiksnim troškovima kamionskog programa. Mercedesov program također će reducirati troškove, i to za 100 milijuna eura u varijabilnim troškovima i troškovima osoblja. Tim potezima Daimler procjenjuje kako će u naredne tri godine uštedjeti milijardu eura, a time i ublažiti negativan utjecaj postroženih propisa o emisiji štetnih plinova.

>> Mercedes najavio otkaze za menadžere, ali i loše vijesti za 300.000 radnika

"Jasnom strategijom za budućnost pripremamo kompaniju za temeljite promjene", kazao je izvršni direktor Ola Källenius.

"Teret troškova koje donosi ostvarivanje zacrtane razine štetnih ispušnih plinova zahtijeva opsežne mjere kako bi se poboljšala efikasnost u svim dijelovima naše kompanije. Nadalje, uključuje i racionalizaciju naših procesa i struktura", rekao je Källenius. 

Podsjetimo, krajem prošloga tjedna čelnik radničkog vijeća Michael Brecht izjavio da bi u Upravi moglo biti ukinuto 1100 radnih mjesta te da će oko 300.000 radnika u Njemačkoj imati zamrznute iznose plaća.

Pročitajte više