Faraday Future FFZERO1: Ni Batman mu ne bi odolio

Foto: Faraday Future

FARADAY Future predstavlja trkaći automobil budućnosti koji će kroz najviše dvije godine biti spreman za proizvodnju.
 
Odmah prozvan novim Batmobilom, FFZero1 koncept se nameće više no atraktivnim izgledom vanjštine. Krajnje aerodinamična forma s maksimalno razvučenom siletom i strujno oblikovanim površinama djeluje krajnje napredno, toliko da bi kraj njega Teslin novitet, pa čak i brojnim medijima omiljen Rimčev Concept One, djelovali koju generaciju starije.
 
  
U svakom slučaju pridodamo li formi podatak o lakoj gradnji izvedenoj kroz kompozitne materijale sa ojačanjima od ugljičnih vlakana, te nisko postavljeno težište zahvaljujući setu baterija postavljenih u podnicu jasno je kako su svi preduvjeti ispunjeni da FFZERO1 bude uvjerljiv na cesti i pisti.
 
Tu dolazimo i do pogona kojeg čini ukupno 1.000 KS raspoređenih na četiri elektromotora smještena u kotačima. 
 
 
Ovaj napredni jednosjed postavljen je na trkaće podvozje, a prema službenim informacijama postiže 96 km/h za manje od 3 sekunde uz 320 km/h maksimalne brzine.
 
Recmo još kako vozač sjedi pod kutom od 45 stupnjeva kako bi se postigla optimalan pozicija, a tu su još i brojni gadgeti uključujući i mogućnost priključivanja mobilnog telefona. Uz sve rečeno automobil je sposoban za potpuno autonomnu vožnju.
 

Pročitajte više