Ferrari California: Spremna za ljeto

FERRARI je objavio prve fotografije i tehničke podatke osvježene izvedbe modela California koja će premijerno biti predstavljena na predstojećem ženevskom auto salonu.

Radi se o standardnim tzv. mid-life izmjenama koje uključuju razne dorade prvenstveno estetske prirode, ali i  blage modifikacije mehanike.

4,3-litreni V8 sada razvija snagu od 490 KS te najveći okretni moment od 505 Nm. Time je osvježena California 30 KS (22 kW) snažnija, dok je maksimalni okretni moment povećan za 20 Nm.

Uz smanjivanje mase automobila te unaprijeđena aerodinamična svojstva automobila California sada ubrzava do 100 km/h za 3,8 sekundi. Do smanjivanja ukupne mase je došlo povećanom upotrebom aluminija i primjenom naprednijih tehnologija izrade. Same pojedinosti za sada nisu poznate, no znamo kako će osvježena California težiti 30 kg manje od trenutno izvedbe.

Novost će činiti i Handling Speciale paket koji donosi krući ovjes s naprednijim mogućnostima podešenja, a isti uključuje i dorađeni upravljački sustav. Na kraju dodajmo i kako će kupci ovog modela ubuduće moći odabrati između većeg izbora boja, kako eksterijera tako i interijera što uključuje i dvobojno uređenje.

Pročitajte više