Ferrari: Dvije nove izvedbe modela 599

FERRARI će na ženevskom auto salonu, koji svoja vrata za javnost otvara 5. ožujka, predstaviti dvije nove izvedbe modela 599. Kod prve je ustvari riječ o tzv. performance paketu pod nazivom 599 HGTE, a druga je eksperimentalni model 599XX.

HGTE ili Handling Grand Turismo Evoluzione nije ništa novo kod Ferrarija, s obzirom da se isti već ranije našao na modelima 575 i 612, a njime se nakon dužeg boravka na tržištu želi povećati atraktivnost i privlačnost dotičnog modela. Ukratko riječ je o performance paketu koji se većinom temelji na manjim modifikacijama izgleda, čvršćem ovjesu i kojem kilogramu manje zbog ekstenzivnije upotrebe lakših materijala. Službeno za sada još uvijek nije poznato što će HGTE točno donijeti modelu 599, no V12 snage 620 KS i okretnog momenta od 608 Nm najvjerojatnije neće biti diran.

Ovaj bi paket kupcima trebao postati dostupan odmah po ženevskom predstavljanju, a izvori navode kako će isti stajati oko 20.000 Eura više u odnosu na standardni model. Recimo još samo kako priloženu uz vijest možete vidjeti prvu sliku Ferrarija 599 HGTE, no uz nju nisu objavljeni nikakvi dodatni podaci o automobilu.

Druga premijera za ženevski auto salon je model 599XX. O njemu je još manje konkretnih informacija. Znamo tek kako će se raditi o eksperimentalnom automobilu koji će biti namijenjen prije svega posebno odabranim klijentima. Razlog njegove posebnosti će se prvenstveno nalaziti u primjeni najnovijih tehnologija, od kojih će se neke i po prvi puta pojaviti u nekom automobilu iz Maranella, a koje su nastale na osnovi iskustava kako iz svijeta Formule 1.

Pročitajte više