Ferrari ima najjači kabriolet na svijetu, upravo ga je otkrio

Foto: Ferrari

NAKON Spider izvedbe modela F8 iz Ferrarija u istom danu dolazi još jedan novitet. E, to je dan za pamćenje.

Ferrari predstavlja 812 GTS, toples izvedbu 812-ice pokretanu atmosferskim draguljem. Ispod prelijepe vanjštine krije se 6.5 V12 iz Superfasta, što znači da daje 800 KS i 718 Nm. Prevedeno, ne postoji snažniji serijski kabriolet na tržištu. A da stvar bude bolja, ovo nije neka specijalna izvedba, već model iz standardne ponude.

Manje bitno, kabrio je neznatno sporiji od coupea pa 100 km/h hvata za "tek" 3 sekunde, na 200 km/h je nakon 8,3 sekundi, a ne posustaje sve do 340 km/h. Impresivno, baš kao i podatak da kabriolet i V12 atmosferac u Ferrariju nisu bili standardni pola stoljeća, još od 365 GTS4. Sve do sada lovile su se specijalne izvedbe na aukcijama poput Superamerice i F60.

Kao i kod jutros otkrivenog Spidera, sustav sklapa krov za 14 sekundi pri brzini vozila do 45 km/h. Zanimljivo, električno je pogonjeno i stražnje staklo koje služi kao deflektor. Njegovim sklapanjem nestaju sve barijere prema V12 melodiji.

Oni bolje upućeni kao nove estetske detalje uhvatit će promjene na stražnjem kraju, ali i minijaturne flapsove na vjetrobranu.

Pročitajte više