Ferrari obnavlja ponudu

PROIZVOĐAČ sportskih automobila iz Maranella će značajno obnoviti ponudu u narednih par godina. U navedenom razdoblju možemo očekivati dvije nove izvedbe modela 458 te dva nova modela.

Tijekom sljedećeg mjeseca bi u Frankfurtu trebali upoznati Spider verziju modela 458 koja će na tržište stići već krajem ove godine. Scuderia se na tržištu očekuje 2013, a godinu dana kasnije slijedi redizajn cijele ponude modela.

Sljedećeg proljeća će na ženevskom auto salonu biti premijerno predstavljen nasljednik modela 599 koji trenutno nosi interni kodni naziv F152. Ovaj bi coupe trebao pokretati sprijeda smješteni V12 motor uparen s pogonom na stražnje kotače. Prve isporuke se očekuju već sljedećeg ljeta.

Iduće bi godine na tržište trebao stići i nasljednik Enza. Za sada nema puno informacija o automobilu, osim činjenice kako će ga pokretati atmosferski V12 te kako će zahvaljujući ekstenzivnoj upotrebi lakih materijala i naprednim konstrukcijskim rješenjima glavni adut biti vrlo niska masa. Brojna rješenja iz ovog automobila, od onih tehničkih do dizajna, svakako će najaviti kretanja za narednih deset godina. 

Pročitajte više