Ferrari pokazao motor novog Enza

TALIJANSKI je proizvođač sportskih automobila u posljednjem izdanju svog službenog časopisa objavio fotografiju pogonskog sklopa novog modela, nasljednika Enza.

Time Ferrari nastavlja s predstavljanjem još uvijek neimenovanog automobila po principu dio po dio. Naime, prošlog je tjedna na pariškom auto salonu predstavljena "gola" šasija izrađena većinom od ugljičnih vlakana i ukupne težine od svega 70 kg.

Podsjetimo, ovaj automobil kodnog imena F150, će imati središnje smješteni V12 motor uparen sa straga smještenim električnim motorom te mjenjačem s dvije spojke. Valja spomenuti i dodatni prednji električni motor koji će strujom napajati tzv. pomoćne sustave. Dakako tu su i litij-ionske baterije, a službeni naziv ovog pogona je HY-KERS.

Njegove performanse su još uvijek nepoznate, no navodno bi hibridni dodatak trebao rezultirati rastom snage od oko 10% u odnosu na model bez HY-KERS-a te smanjiti štetne emisije za oko 40%. Očekuje se kako će ukupna snaga pogona iznositi preko 800 KS što je poprilična zaliha ako u obzir uzmemo najavljenu ukupnu masu automobila oko 1.100 kg te vrhunska aerodinamična svojstva.

Pročitajte više