Ferrari pokleknuo pod pritiskom tržišta: U razvoju prvi SUV model

 Render: Theophilus Chin
 
IZ FERRARIJA već godina demantiraju bilo kakvu mogućnost da se uključi u SUV utakmicu. Nove informacije govore kako je Ferrari ipak u igri. 
 
Sergio Marchionne nekoliko puta nedvosmisleno je rekao kako Ferrari nikada neće imati crossover/SUV model u ponudi. Britanski Car Magazine doznao je kako tomu nije tako, nego Ferrari itekako radi na razvoju modela. 
 
Iza kodnog imena F16X se tako navodno krije prvi Ferrarijev crossover, model kojim bi se Talijani suprotstavili rivalima najjačeg kalibra poput nadolazećeg Aston Martina DBX ili Urusa ljutog neprijatelja Lamborghinija. 
 
Prema dostupnima informacijama, model se razvija paralelno s nasljednikom GTC4, a osim aluminijske platforme imat će formu povišenog coupea. Nasuprotno otvaranje vrata i izostanak B nosača bit će dodatna atrakcija povišenog Ferrarija. 
 
F16X se na tržištu neće pojaviti prije 2021. godine, a nudit će se u V8 kombinaciji ili kao hibrid. Nema sumnje da će ovaj model imati zadaću da udvostruči Ferrarijevu prodaju na više od 15.000 primjeraka.
 
Usprkos cijeni od barem 300.000 eura, Ferrarijevi poklonici kojima se na pomisao SUV smrkne pred očima uskoro bi mogli biti u manjini. Baš kao što se to dogodilo Porscheovim fanovima, a uskoro će i onima iz Lamborghinija, Aston Martina, pa i Lotusa. 
 

Pročitajte više