Ferrari potvrdio rad na 4x4 pogonu

VISOKO pozicionirani izvori unutar Ferrarija su potvrdili kako proizvođač iz Maranella za svoje buduće modele sprema električni, odnosno hibridni pogon na sva četiri kotača.

Među različitim razmatranim varijacijama u Ferrariju su se navodno odlučili hibridni sustav ugrađivati u GT modele sa sprijeda smještenim motorom, gdje će konvencionalni pogonski stroj pokretati stražnje, a elektromotor prednje kotače. Cilj tih motora tzv. inwheel tehnologije će prvenstveno biti poboljšati vozne karakteristike, a ne značajno utjecati na ekonomičnost. Drugim riječima, naglasak će biti na ubrzanju, vožnju kroz zavoje i sl.

Ipak, usprkos ovom priznanju kako su ranija nagađanja mnogih izvora bila točna, isti insajderi tvrde kako se ovakav pogonski sklop u produkcijskim Ferrarijima neće pojaviti sve do 2014. Jedan od prvih propetih konjića u čijoj bi se ponudi ovaj pogon mogao naći će biti nasljednik modela 612, o kojem smo vas nedavno izvijestili. 

Sadašnji plan predviđa predstavljanje hibridnog nasljednika 612-ice u Ženevi 2014, dok bi standardni model trebao stići dvije godine ranije.

Pročitajte više