Fiat 500L Tiberio: Funkcija ispred forme

 Foto: Castagna Milano

POPULARNI Fiatov monovolumen preradila je slavna talijanska karoserijska radionica za potrebe taxi službe na otoku Capri. 
 
Ime mu je 500L Tiberio Taxi, a zamijenit će zastarjelu flotu Fiat Marea, također prerađenih po istom receptu. Naime, izuzetna klima i brojne prirodne ljepote ovog otočića u napuljskom zaljevu dovoljni su razlog da se krene u ovakvu preradu. 
 
 
500L je tako produljen čak 540 mm, a mjesto djela uklonjenog krova dobila je povišena nadstrešnica. Vanjski dio karoserije obogaćen je nautičkim detaljima poput elemenata od inoxa i obloga od tikovine. Premda su Talijani poznati majstori dizajna, za ovaj uradak teško je naći pravu riječ u pozitivnom smislu.
 
Castagna Milano je izuzetno ponosna na posljednji uradak za koji kažu da pruža jedinstven ugođaj vožnje. Interijer je presvučen alcantarom, a u skladu sa uvjetima ugrađen je spremnik vode za potrebe pranja vozila. 
 
Automobil će biti prikazan na ženevskom salonu, a potom kreće proizvodnja nekoliko primjeraka za taxi službu talijanskog otoka. 
 

Pročitajte više