Fiat B-MPV – još jedan monovolumen


MNOGI će reći da je riječ o Puntu u novoj karoserijskoj izvedbi, ali u Fiatu nas žele pod svaku cijenu razuvjeriti. "Project 350" je uistinu potpuno novi model, koji nema previše sličnosti sa Puntom. Barem kad je u pitanju izgled vozila.

B-MPV je tipičan monovolumen niže klase, kako u pogledu omjera dimenzija, tako i po uređenju interijera. Ipak, u Fiatu su se potrudili da vozilo učine zanimljivim i dostojnim svake pažnje.

Vanjski gabariti budućeg Multiwagona daju naslutiti da je u pitanju vozilo velikih mogućnosti. Širina od 1.70 metra, međuosovinski razmak od 2.51 m i  visina od čak 1.66 metra omogućuju da B-MPV bude ozbiljan kandidat za najprostranijeg u klasi, baš kao što je Punto u svojoj.


Budući konkurent Opelovoj Merivi imat će još jedan jaki adut, a to je bogata serijska oprema. Baš kao i ostali noviteti iz Fiatovog koncerna, B-MPV će biti moguće opremiti staklenim krovom, dvozonskim klima-uređajem.


Posebna pažnja posvećena je zaštiti putnika, dodatno je ojačan kavez putničkog prostora, a na raspolaganju su i moderna pomagala, kao što su zračni jastuci (maksimalno šest), ABS i ostalo.

Što se tiče motora, kupci će na raspolaganju imati dva benzinska motora (1.2, 1.6) i jedan dizelski (1.3 Multijet 16V).

Početak prodaje još nije strogo određen. Neke naznake govore da bi prvi primjerci mogli stići na ceste početkom iduće godine.

Pročitajte više