Fiat Punto Evo: Premijera u Frankfurtu

FIAT će na skorašnjem salonu u Frankfurtu premijerno predstaviti Punto Evo, evoluciju Grande Punta pred kojim je cilj da održi uspješnu tržišnu egzistenciju popularnog talijanskog modela.

Estetske promjene vanjštine otkrivaju blage zahvate na branicima i svjetlima, pa ne čudi što su dimenzije vozila ostale na razini prijašnje generacije. Nešto radikalniji zahvati vidljivi su u kabini, prvenstveno s obzirom na podizanje kvalitete korištenih materijala. Dorađena je i instrumentna ploča, a automobil je dobio i nova sjedala, armaturu i poneki pretinac.

Punto Evo će u gami imati Euro V motore smanjene potrošnje goriva, uključujući 1,3-litrenog Multijet dizelaša i 1,4-litreni turbobenzinac. Određene izvedbe dobivaju serijski i Start&Stop sustav te druge inovativne sustave poput Hill-Holdera ili corner sustava rasvjete.

Još jedan sustav koji se po prvi put pojavljuje na modelu Punto Evo je “Blue&Me-TomTom”, novi prijenosni uređaj za satelitsku navigaciju koji omogućava upravljanje telefonom, navigaciju i prikaz važnih informacija na praktičnom zaslonu u boji osjetljivom na dodir.

Fiat Punto Evo kreće u prodaju na europskom tržištu u drugoj polovici listopada, a u Hrvatskoj se očekuje krajem godine.

Pročitajte više