Fiat Uno se još uvijek proizvodi

Foto: Fiat

KRAJEM ove godine bit će proizveden zadnji primjerak Fiatovog modela izuzetno popularnog imena. 

U pitanju je Fiat Uno, model koji je izuzetno popularan bio u Europi sve dok ga 1990-ih nije zamijenio Punto. Ime Uno se zadržalo u Brazilu, gdje se model još uvijek proizvodi. Kao i svakoj, i ovoj priči dolazi skori kraj koji će u Fiatu obilježiti specijalnom izvedbom. U prodaju su pustili Uno Ciao, specijalnu seriju kojom se i Brazil nakon 37 godina oprašta od ovog modela povijesnog imena. Posljednji Fiat Novo Uno predstavljen je 2010. godine, a do danas je proizvedeno čak 4.379.356 primjeraka. Originalni Uno, predstavljen 1983. godine, nakon facelifta 1989. godine proizvodio se u Italiji do 1995. 

Serija je limitirana na 250 primjeraka, a moći će se prepoznati po posebnoj sivoj nijansi vanjštine u kombinaciji tamno obojenih 14-inčnih naplataka. Tu je i posebna oznaka modela te naljepnica s natpisom "La Storia Di Una Leggenda" (Priča o jednoj legendi). 

I standardna oprema je nešto bogatija, a osim servo upravljača i LCD zaslona, ploča s instrumentima uključuje audiosustav s Bluetooth povezivanjem te električne podizače prozora. Dobra vijest su i ABS te zračni jastuci. 

Zadnji Uno pokreće 1.0 Firefly benzinac sa 72 KS i 93 Nm. Cijena je oko 13.200 eura.

Pročitajte više