Fiesta ECOnetic: Krenula proizvodnja najštedljivijeg Forda u povijesti

ZAPOČELA je proizvodnja nove Fieste ECOnetic, dosad najštedljivijeg automobila europskog ogranka Forda.

Fiesta ECOnetic pokretana 1.6 litarskim Duratorq TDCi motorom sa 95KS i 205Nm momenta  može s epohvaliti potrošnjom od svega 3.3l/100km i emisijom CO2 od 87g/km.

Tehnološke inovacije objedinjene pod Ford ECOnetic Technology uključuju sustav  Auto-Start-Stop, punjenje akumulatora regenerativnim kočenjem, Eco Mode način vožnje i signalizaciju za izmjenu brzina. Također, posebno je programiran upravljački sustav motora i optimizirani su omjeri brzina. Niži ovjes, zaštita podnice, usmjerivači zraka na kotačima te pneumatici s niskim otporom kotrljanja dodatno smanjuju otpore vožnje.

Model se proizvodi u Fordovoj tvornici u Koelnu u Njemačkoj, a nudit će se u izvedbama s tri vrata i pet vrata, te velikim izborom razina opreme, ovisno o tržištu.

Polovica svih Fordovih automobila prodanih u Europi nosit će oznaku ECOnetic Technology do kraja 2012. Udio će se povećati na dvije trećine već 2013.godine. Sve to je dio Fordovog obećanja za smanjenjem emisija CO2 na svojim automobilima za 30 posto u razdoblju između 2006. i 2020.godine.

Pročitajte više