Ford Focus ST po uzoru na RS

 Foto: Loder1899

DOLASKOM beskrupuloznog RS-a brojni vlasnici ST izvedbe Focusa žele više, kako u pogledu dizajna, tako i kad su performanse u pitanju.

Odgovor nudi njemačka tunerska kuća Loder1899 koja je obogatila asortiman opreme za ST izvedbu najpopularnijeg kompakta. Kako bi ga približili RS-u spremni su ponuditi niz karoserijskih nadogradnji, ali i tuning motora. 
 
Karoserijski kit naglasak stavlja na sportsku agresivnost. Set odbojnika i bočnih pragova stoji 916 EUR, dok ćete za set kotača s 19-inčnim "WP" naplatcima i gumama mjera 235/35 platiti 1.940 EUR. 
 
 
Za one koji žele više užitka u vožnji tuner nudi set modifikacija motora, koji uključuje potentniju turbinu, hladnjak stlačenog zraka i u potpunosti revidirani sustav usisa i ispuha. Potonje u kombinaciji sa sportskim katalizatorima stoji 1.948 EUR, dok za modifikacije motora valja izdvojiti 5.379 EUR.
 
U tom slučaju snaga ST-a penje se na 340 KS, samo 10 KS manje od svemogućeg RS-a. Loderova preporuka je Drexler špera i Bilstein ovjes. Sa razlogom. 
 

Pročitajte više