Ford Ka+ za radničku klasu

 Foto: Ford

POMALO zaboravljeni Fordov mališan na europskom tržištu dobit će i svoju praktičniju izvedbu. 
 
Kao što samo ime govori radi se o komfornijoj izvedbi, koja se od osnovne izvedbe iz 2008. godine načelno razlikuje kao VW Golf Plus od Golfa. Bez puno filozofiranja možemo reći kako je Fordov minimalista dodatnim parom vrata i povećanom visinom izgubio na privlačnosti, ali dobio na praktičnosti. 
 
 
Kraći i viši od Fieste, najmanji Fordov model nudi i 270 litara prtljažnog prostora, pa će svojim mogućnostima sasvim sigurno udovoljiti manjim obiteljima ograničenog budžeta.
 
Da, cijena osnovne izvedbe u Njemačkoj je 9.990 EUR, ali pritom zaboravite na klima uređaj i slične elemente komfora. Ponuda opreme staje na sigurnosnoj logistici, ali i 1.2 motoru sa 75, odnosno 85 KS, i to u kombinaciji pet-stupanjskog ručnog mjenjača. 
 
 
Ako nekome Ka+ izgleda poznato dovoljno je pogledati ponudu Forda na manje zahtjevnijim tržištima i zadržati se na modelu Figo.
 
Rezimirajmo, Ford Ka je dobio sve samo ne dostojnog nasljednika, kojem se jedini plus nalazi u imenu. Dovoljno za borbu sa low budget korejsko-rumunjskim rivalima i ništa više. Ukoliko pak tražite jeftino prometalo i vrhunac uzbuđenja vidite  u praćenju prosječne potrošnje Ka+ i nije tako loš izbor. 
 
 

Pročitajte više